Burn-out klachten en homeopathie

Bij een Burn-out ervaar je meestal lichamelijke én psychische klachten. Het voelen van (extreme) vermoeidheid en uitputting staat sterk op de voorgrond. Deze klachten beperken je in je dagelijks functioneren op je werk, thuis en/of in je sociale leven.

Andere lichamelijke klachten kunnen zijn: hoofdpijn, duizeligheid, maagpijn, darmproblemen.

Psychisch kun je last hebben van piekeren, je erg moeilijk kunnen ontspannen, een opgejaagd gevoel ervaren, prikkelbaarheid, somber voelen, lusteloosheid, spontane huilbuien en niet meer kunnen genieten. Slaapproblemen, angsten, slechte concentratie en vergeetachtigheid passen mogelijk allemaal in het plaatje van een Burn-out.

Omdat je in eerste instantie niet aan een Burn-out denkt, ga je erg aan jezelf twijfelen en komen een gebrek aan zelfvertrouwen of schuldgevoelens gemakkelijk om de hoek kijken.

Een Burn-out is het gevolg van langdurige overbelasting. De klachten komen veel overeen met die van een depressie. Met name de somberheid, lusteloosheid en schuldgevoelens. Een depressie heeft veelal niet één duidelijke oorzaak, maar ontstaat door een combinatie van biologische, sociale en psychische factoren.

Wat kan homeopathie voor burn-out doen?
Opnieuw het gevoel van persoonlijke veerkracht en perspectief vinden. Het vermogen om problemen op te lossen, keuzes te maken en steun te vragen wordt gemakkelijker. Lichamelijke en psychische klachten kunnen genezen.

Om meer idee te krijgen hoe dit voor u kan werken, bent u van harte welkom in mijn praktijk voor homeopathie