Je bent van harte welkom voor een gratis kennismakingsgesprek

Cedi Mol

Middenin de pijn ligt het geheim van eindeloze schoonheid. Middenin de wanhoop bevindt zich het geheim van liefde. Daar ligt de pure kennis over je zelf

Cedi Mol homeopathie Bodegraven
Achtergrond:
Ik ben in 1959 geboren en groeide vlak bij de duinen van Hoek van Holland op. Als kind was ik al bezig met het ontwikkelen van een kwaliteit die mij goed past: het doorgronden van (inter)menselijke complexiteit.
Ik hou van mensen en van alles wat leeft in de natuur en hou van het aanreiken van verwerking en versterking.

Mijn eerste opleidingen zijn Vormingswerk (Sociale Academie Rotterdam) en drie jaar Andragologie/ Sociologie (Universiteit van Amsterdam) geweest. Een fijne tijd en nog steeds werk ik graag met groepen mensen om tot verdieping en verstaan te komen.
Door een gezondheidsvraag kwam ik in contact met homeopathie. Ik wist toen dat ik een nieuw instrument had gevonden: het homeopathische interview, de diepe gelaagdheid van de diagnose en de reikwijdte van de homeopathische middelen… om mensen te helpen met zichzelf te verbinden en daarmee hun gezondheid te herstellen en/of te bevorderen.

Cedi Mol homeopathie Bodegraven
Ik heb de basisopleiding in Hilversum gevolgd en daarna een aantal jaren een antroposofische homeopathie-opleiding in Den Hout.
De liefde trok mij naar de V.S. waar ik homeopathie opleidingen in Taos-NM en Seattle-WA (V.S.) heb gevolgd. Een nationaal certificaat (NCH-IFH) heb ik uiteindelijk in 2000 behaald.

In de V.S. ben ik in contact gekomen met Henny Heudens; zij heeft de miasmaleer van S. Hahnemann (vader van de homeopathie – 1755-1843) naar onze tijd uitgewerkt. Dit onderdeel van de geneeskundige filosofie achter de homeopathische werkwijze draagt bij aan een beter ‘verstaan’ van het hoe, als je in ziek-zijn of reactiepatroon vastloopt.
Samen met collega Monique Vermaazeren heb ik het Engelstalige boek van Henny Heudens over de miasma’s vertaald en bewerkt. Ik werk in mijn praktijk met deze inzichten.

Cedi Mol homeopathie Bodegraven
Met het gezin zijn wij naar Nederland terug verhuisd. Bij mijn oudste en mijn echtgenoot werd autisme gediagnosticeerd. Het bleek nog belangrijker goed te luisteren, aan te sluiten bij wat nodig is in ieder moment, heel kleine stapjes en soms wat grotere stappen tegelijk te zetten. Inmiddels zijn mijn kinderen jong volwassenen, in goed overleg gescheiden en ben ik (ervarings)deskundige als autisme een rol speelt. Samen met Marjolein Brunn begeleid ik in Bodegraven groepen die een Levensbrede, geïntegreerde aanpak van autisme in alle levensgebieden voorstaan (VanuitAutisme Bekeken.nl).
Ik heb mij verdiept in vele ontwikkelingsaspecten en geef mijn kennis en ervaring iedere dag door. In gesprekken, in zowel groepen als individueel, en ondersteund met homeopathie.
Tenslotte: 35 jaar geleden ben ik in contact gekomen met de Engelse schrijver en mysticus Reshad Feild (1934-2016).
Door die ontmoeting heb ik toen en in latere perioden in mijn leven, belangrijke leraren en persoonlijke leermomenten/ inzichten leren herkennen en plaatsen. Van zoeker ook een dankbare vinder geworden, in een voortdurende innerlijke reis.

Spoorlaan 2a | 2411 ER Bodegraven | 0172-652600| cedi@praktijk-homeopathie.nl | KvK 56440472