Homeopatisch consult

Met homeopathie kan ik je helpen met zowel lichamelijke als emotionele of nerveuze klachten.
Vaak bestaat er een samenhang

Homeopathie

Homeopathie is een milde en duurzame geneeswijze; eeuwen oud en stijgende in populariteit! Niet verwonderlijk: homeopathie heelt de hele mens. Ziekte en de mens die de ziekte heeft, kunnen niet los van elkaar worden gezien. Heb je een gezondheidsprobleem en wil je liever de oorzaak aanpakken dan alleen de symptomen bestrijden? Wil je echt beter worden en eventueel medicijngebruik minimaliseren/ stoppen? Dan ben je in mijn praktijk van harte welkom!

Wanneer homeopathie?

Bij kleine ongemakken, lichte verwondingen, blessures en acute ziekten is homeopathie goed zelf toe te passen met de middelen uit de homeopathische huisapotheek. Voor meer complexe gezondheidsvragen is een consult met een homeopaat noodzakelijk.
De grote kracht van de homeopathie ligt vooral in de behandeling van chronische aandoeningen. Situaties waar jij of je kind niet op eigen kracht grip op krijgen.

Hoe werkt homeopathie?

Homeopathie is een geneeswijze die het zelfherstellend vermogen van de mens stimuleert. Het zelf-herstellende vermogen van de mens bewijst zich het best als je een wondje oploopt. Het geneest ‘vanzelf’: korstje erop en klaar! Zo ook met een verkoudheid: meer rust, sinaasappeltje extra en je hersteld zonder dat je verder veel bewust hoeft te doen.
Homeopathie komt in beeld zodra het zelf-genezend vermogen het niet meer alleen af kan. Het homeopathische geneesmiddel helpt je een stap te zetten die eerst niet gemaakt kon worden.
Als je bijvoorbeeld al heel lang eczeem hebt kan hormoonzalf de eczeem laten verdwijnen, maar zodra je ermee ophoudt komt ’t terug. De ontwikkelingsgang naar de oplossing van het probleem heeft nog niet kunnen plaats vinden en wacht nog op de juiste ondersteuning om dat wel te kunnen.
Het homeopathisch medicijn, zorgvuldig gekozen, geheel op het unieke individu afgestemd, geeft een veilige stimulans om in een nieuwe balans te komen waardoor de uiting van de klacht, het signaal voor een dieperliggende disbalans, niet hoeft op te treden.

Uitleg Homeopathie in de film trailer
“Just One Drop”