Stress en uitputting verhelpen met homeopathie

Een langdurig gevoel van uitputting kan ontstaan door het ervaren van chronische blootstelling aan stress. De bijnieren produceren minder effectief cortisol en adrenaline, de antistress-hormonen.

Belangrijke symptomen zijn  vermoeidheid en een toename van allergische reacties. Cortisol is de ontstekingsremmer in het lichaam. Wanneer de cortisolwaarden dalen, krijgt het lichaam meer allergische ontstekingsreacties.

Dit kan plotseling gebeuren na een traumatische, stressvolle gebeurtenis of zich geleidelijk aan opbouwen. Het is moeilijk geworden helemaal te ontspannen of een situatie los te laten. Er ontstaat een gevoel van overleven in plaats van leven!

Homeopathie versterkt het natuurlijke verdedigingsmechanisme zodanig dat je levenskracht zich kan bevrijden van spanning op het diepst mogelijke niveau.

Onze stressreactie is ontwikkeld in de oertijd, waar we te maken hadden met echte gevaren. Om te overleven waren er 2 opties: vechten of vluchten. Hiervoor moest er zo snel mogelijk veel energie vrijkomen door het bloedsuiker te laten stijgen. Adrenaline en cortisol zorgen ervoor dat van glycogeen in de lever en spieren, en van eiwitten in de spieren zo snel mogelijk bloedsuiker gemaakt wordt.

Ons lichaam gebruikt nog steeds ditzelfde systeem uit vroegere tijden om te reageren op stressinvloeden. Alleen ziet onze stressbelasting er totaal anders uit. Onze stress bestaat nu uit een opeenstapeling van kleinere stressbelastingen in ons dagelijks werk, privéleven, de snelle maatschappij en communicatie, voeding en heel soms zelfs overtraining. Meestal zijn dit dus geen acute traumasituaties maar eerder een chronische opeenstapeling die uiteindelijk teveel kan worden.

Ons lichaam is ingericht op snel en effectief stressbestendig zijn om daarna lichaam en geest tot rust te laten komen. In de natuur staat een antilope na de vlucht voor een leeuw binnen 5 minuten alweer te grazen, maar de mens heeft na een trauma soms jaren later nog last van de ervaring. Niet in staat zijnde zich van de stressfactor te verlossen.

Homeopathie kan je goed helpen dat wél voor elkaar te krijgen!